Feliratok

Amiről a férfiak beszélnek

AMIRŐL A FÉRFIAK BESZÉLNEK




A film eredeti címe :   О чём говорят мужчины   
Alterenatív cím : O.Chem.Govoryat.Muzhchiny
A film nyelve: orosz
A produkció honlapja: -
A felirat tulajdonságai:
FPS: 24
Fálj kiterjesztése: srt
Felirat nyelve: magyar 



A filmnek négy férfi főszereplője van. Különböző élethelyzetből jönnek.
Van közöttük egyedülálló. Van olyan házas, akiről tudható, hogy gyermeki vannak, és van olyan (nem is egy) akiről nem tudható, hogy van-e. Egy közös van bennük. Hogy régóta barátok. Elhatározzák, hogy egy hétvégére közösen elmennek Odesszába.
No nem csak úgy, hanem egyikük ismerőséhez, aki éppen a vállalkozását ünnepli. Nem kis bulit szervez, amelynek a vendége a Bi-2 zenekar.
Nem egyszerű a fiúk helyzete. Ki ezért, ki azért, de majdnem lemondja a részvételt.
Végül elindulnak.
Utaznak és beszélgetnek, utaznak és beszélgetnek… Hogy miről?
Amiről a férfiak beszélnek… A negyvenes férfiak.
Beszélnek az ifjúkori álmaikról…a nőkről … a nőkkel való kapcsolatukról… a kortárs képzőművészetről… ételekről… a hűségről… és végül az öregedésről is.
Hogy ne négy „talking head”-et lássunk csak, a film készítői azt a megoldást választották, hogy rövid jelenetekben „eljátszatják” a társalgás témáját.
Persze, útközben hőseink meg-megállnak… Van, hogy szándékosan, van hogy kényszerűségből… de azért haladnak Odessza felé.



Alekszandr Demidov
Janna Friske
A film főszereplői, önmagukat alakítják.
Alekszandr Demidovot a valóságban is Alekszandr Demidovnak hívják, Kamilt Kamil Larinnak, Rosztiszlavot Rosztiszlav Haitnak, Ljosát pedig Leonyid Baratsnak.
A filmben szerepel még Janna Friske, aki szintén önma-gát alakítja.
Nevezett hölgy egyébként, egy Oroszország-szerte ismert énekesnő. Persze az urak sem teljesen ismeretlenek saját országukban.


A filmben szereplő hölgyek különböző sztereotípiákat mutatnak be, miközben „hőseink” képzelete szárnyal… Megtudhatjuk, hogy mit is gondolnak hőseink a nőkről… Az élet ennél, azért bonyolultabb…vagy mégsem? Árnyaltabb, de nem bonyolultabb… De nem a férfiaknak, akik azt is kibeszélik, hogy miért…  
A film humoros, az iróniától sem mentes. A szereplők játéka nagyon jó. Miközben néztem a filmet, el tudtam hinni, hogy ők ilyenek. Nem erőltetve játszanak, hanem nagyon jól érzik a szerepüket. A mozi zenéjét a fent nevezett Bi-2 együttes adja, akik a film címével megegyező című lemezt is kiadtak. Véleményem szerint nagyon jól megkomponált és hangszerelt dalokat hallhatunk tőlük.

A filmről elmondhatjuk, hogy profin van elkészítve, és egy jó mozi.
És a fogadtatása?
Azt, gondolom, hogy az mindent elmond, hogy a film elkészítése (2010) után egy évvel, már megvan a folytatása is... A címe: О чём ещё говорят мужчины.
  
A fordítást nagyon élveztem. Sokat szórakoztam közben.
Remélem, nektek is tetszeni fog!
Itt találhatod.


2 megjegyzés:

  1. Tetszik a filmajanlo oldala! Eleg keves orosz filmet lehet latni napjainkban.. meg angol felirattal sem igazan talalom oket, ezert is orulok, hogy ir roluk egy-ket sort. Koszonjuk a forditasokat!!
    Minden jot

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a hozzászólásodat!
    Örülök, hogy örömet tudtam szerezni a felirattal.
    Terveim szerint a következő feltöltött felirat is egy vígjáték lesz.
    Jó szórakozást, kellemes filmnézést kívánok!

    VálaszTörlés